Let’s travel together.

Senarai Hotel Murah Sekitar KL Sentral – Senarai Termurah Mengikut Harga

683

Kuala Lumpur tidak pernah lekang dari kesibukan dan kesesakan jalan raya, bagi yang berhajat untuk datang ke Kuala Lumpur atas urusan kerja mahupun peribadi untuk beberapa hari, yang tidak mahu menghadap jem yang teruk. Saya cadangkan supaya anda menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam yang berpusat di KL Sentral. Anda boleh menginap hotel murah sekitar KL Sentral dan menggunakan kenderaan awam sebagai medan pengangkutan anda.Booking.comSenarai Termurah Hotel Murah Sekitar KL Sentral

Di sekitar KL Sentral terdapat banyak pilihan hotel yang boleh anda pilih, bagi anda yang ingin mencari hotel murah sekitar KL Sentral atau Kuala Lumpur yang paling hampir dengan Stesen Sentral. Berikut adalah pilihan yang anda ada :

1. PODS Backpacker HotelPods backpacker Hotel

Apa yang menarik dengan hotel ini adalah terdapat ruang kosong (kawasan lapang) di tingkat atas sekali bagi memberi ruang kepada anda untukberehat dan bersantai sambil melihat pemandangan ibu kota sambil BBQ.

Pods Hotel Kl Sentral

Hotel ini lebih mesra kepada Backpacker kerana mereka menyediakan dorm bagi mereka yang tidak kesah untuk berkongsi dengan orang luar dan harga yang ditawarkan pun tersangat lah murah kerana untuk mendapatkan tempat tidur yang murah di sekitar ibu kota Kuala Lumpur ini sangat susah dan agak mustahil.

Harga satu malam :    bermula dari RM65 (bilik)

Bermula dari RM30 (dorm)

Jarak dari KL Sentral : 0.3km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

2. M & M HotelM&M Hotel Murah Sekitar Kl Sentral

Suasan bilik hotel seakan-akan hotel mewah di tambah pula dengan kemudahan yang diberikan membuatkan setiap yang datang pasti berpuas hati dengan kemudahan dan perkhidmatan yang diberikan.

bili M&M Hotel Murah Sekitar Kl Sentral

Antara kemudahan yang diberi ialah penyaman udara, TV bersaluran satelit,  pemanas air, alatan mandi, shower, pengering rambut dan tab mandi.

Harga satu malam :    bermula dari RM74

Jarak dari KL Sentral : 0.2km 

Tempah Melalui Booking.com3. Hotel New Winner

Hotel murah di KL Sentral New Winner

Hotel ini menawarkan bilik yang mempunyai tingkap dan tidak bertingkap, bagi anda yang mahukan rehat yang secukupnya dan tidak mahu di ganggu dengan bunyi bising kesibukkan jalan raya boleh memlih bilik yang tidak bertingkap sebagai pilihan anda.

Bilik Hotel New Winner

Bagi mereka yang ingin melihat suasana malam ibu kota dan tidak kisah dengan kesibukkan ibu kota boleh memilih bilik yang bertingkap.

Harga satu malam :    bermula dari RM75

Jarak dari KL Sentral : 0.2km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

4. My Hotel

My Hotel Murah Sekitar Kuala Lumpur CentralApa kelebihan yang ditawarkan hotel ?? bagi anda yang ada urusan lain di luar dan susah untuk membawa semua bag , anda boleh mendapatkan perkhidmatan penyimpanan bagasi dari hotel ini. Selain itu, mereka juga menyediakan perkhidmatan penukaran mata wang  dan penghantaran ke lapangan terbang.

bilik My Hotel Murah Sekitar Kuala Lumpur CentralBagi bilik yang mereka sediakan, semuanya dilengkapi dengan penyaman udara dan ada yang menawarkan TV yang dilengkapi dengn saluran satelit.

Harga satu malam :    bermula dari RM89

Jarak dari KL Sentral : 0.4km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

5. Hotel Westree

Hotel Westree KL SentralApa kelainan hotel ini ?? Hotel ini turut menyediakan bilik karaoke bagi memberi ruang kepada anda yang ingin bersuka ria bersama. Sekitar hotel ini juga mempunyai banyak kedai makan yang boleh anda pilih.

bilik Hotel Westree KL SentralJuga disediakan penghawa dingin bagi setiap bilik, TV dan seterika (kena minta), tandas yang selesa dan kemudahan lain seperti shower dan tab mandi.

Harga satu malam :    bermula dari RM94

Jarak dari KL Sentral : 0.2km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

6. Prescott Hotel

Prescott Hotel Murah KL SentralLokasinya yang strategik kerana terletak di kawasan hab pengangkutan Kuala Lumpur. Malahan harga hotel ini juga amat berpatutan dan macam tak percaya je dengan harganya.

bilik Prescott Hotel Murah KL SentralSetiap bilik juga lengkap dengan alat penyaman udara, TV bersaluran satelit, cerek elektrik dan peti keselematan bagi anda untuk menyimpan barangan berharga jika hendak mengunjungi bandar Kuala Lumpur tanpa membawanya.

room bilik Prescott Hotel Murah KL SentralTandasnya pula lengkap dengan pancuran mandian, pengering rambut dan lain-lain lagi. Bilik ini sesuai bagi anda yang datang membawa keluarga.

Sekiranya anda ingin ke Chinatown yang merupakan salah satu tarikan yang menarik, ianya hanya mengambil masa 20 minit berjalan kaki dari hotel.

Harga satu malam : bermula dari RM96

Jarak dari KL Sentral : 0.5km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda 7. Summer View Hotel

summer view hotel murah kl sentralLokasinya yang strategik yang mengambil masa hanya lima minit sahaja untuk ke KL Sentral. Ianya turut dilengkapi dengan penyaman udara, TV dan kemudahan untuk membuat air. Tandasnya turut disediakan mandian air panas jika anda tidak tahan sejuk. Jika kebosanan melanda anda, wifi turut disediakan secara percuma.

bilik summer view hotel murah kl sentralYang menariknya pasal hotel ini lagi adalah sarapan pagi turut disediakan dengan pelbagai jenis makanan dihidangkan dan mempunyai banyak pilihan makanan yang berkhasiat.

Harga satu malam : bermula dari RM117

Jarak dari KL Sentral : 0.4km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

8. Hotel Central Kuala Lumpur

Hotel central Kuala LumpurPintu masuknya berdekatan dengan Kl Sentral. Ini akan memudahkan lagi anda untuk pergi ke sekitar KL tanpa perlu bersusah payah mencari pengangkutan lain. Sekitar hotel ini juga terdapat banyak kedai-kedai makan untuk anda mengisi perut sekiranya lapar.

bilik Hotel central Kuala LumpurSetiap biliknya dilengkapi dengan alat penyaman udara, minibar, TV, cerek elektrik, serta peralatan untuk membancuh kopi atau teh.

bilik mewah Hotel central Kuala LumpurTandasnya juga lengkap dengan peralatan mandian dan pastinya anda akan merasa selesa. Selain itu juga, perkhidmatan akses internet percuma juga ada disediakan.

Harga satu malam : bermula dari RM120

Jarak dari KL Sentral : 0.2km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

9. Metro Hotel KL Sentral

Metro Hotel Murah Kl SentralSekali pandang macam bangunan yang biasa je kan? Itulah konsep yang dibawa oleh hotel ini. Simple, tetapi hiasan dalamannya cukup lengkap dan selesa. Setiap bilik di hotel ini terdapat penyaman udara, Tv dan juga peti sejuk untuk kemudahan ketika anda menginap disini.

tandas Metro Hotel Murah Kl SentralTurut menyediakan akses wifi untuk anda. Sesetenagh bilik yang terdapat di hotel ini menyajikan pemandangan indah Menara Petronas dan Menara KL. Kalau tak dapat pun, anda masih boleh lagi menikmatinya daripada restoran yang terdapat di atas bumbung ini.

Harga dari satu malam : bermula dari RM121

Jarak dari KL Sentral :0.2km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

10. Hotel Royce Kuala Lumpur

Royce Hotel Kuala LumpurKonsep hotel ini yang bertemakan moden dan elegan serta lokasinya yang strategik untuk anda yang ingin meneroakai bandaraya Kuala Lumpur tanpa perlu memeningkan kepala untuk memikirkan pengankutan. Ianya juga terdapat spa didalam hotel tersebut bagi anda yang telah penat berjalan dan ingin merehatkan minda, bolehlah mencuba perkhidmatan spa di hotel ini.

Bilik Royce Hotel Kuala LumpurKemudahan yang disediakan ialah penyaman udara serta katil dan bantal yang empuk untuk keselesaan tidur malam anda. Terdapat banyak kedai-kedai makanan tempatan di sekitar hotel ini, jadi tak perlulah anda risau bab makan. J… kalau anda ke Rooftop Barhotel ini, anda akan dapat melihat pemandangan Menara KL yang amat menakjubkan dan indah terutama pada waktu malam.

Harga satu malam : bermula dari RM129

Jarak dari KL Sentral : 0.5km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

11. Nu Hotel KL Sentral

Nu Hotel KL SentralHotel ini terletak di dalam bangunan yang sama dengan KL Sentral hanya bersebelahan sahaja. Jadi jika anda tidak mahu terlambat untuk ke KL sentral, memang sangat sesuai untuk anda menginap di sini.

Bilil Nu Hotel KL sentralHarga yang di tawarkan pon murah dan berbaloi, lagi pon hotel ini dalam kategori hotel yang masih baru.

Harga satu malam : bermula dari RM130

Jarak dari KL Sentral : 0.1km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

12. City Central Hotel

City Central Hotel Murah KL SentralBerdekatan dengan pusat membeli-belah yang terkenal di ibu kota seperti Berjaya Times Square, Fahrenheit 88 dan Suria KLCC yang jaraknya adalah 4km sahaja dari hotel. Jaraknya yang berdekatan dengan KL Sentral akan memudahkan lagi anda untuk melawati bandar-bandar sekitar KL tanpa perlu bersusah payah untuk menaiki pengangkutan awam kerana disini juga terdapat banyak kemudahan pengangkutan dengan jaraknya hanya 0.2km sahaja dari hotel.

Bilik City Central Hotel Murah KL SentralBilik-biliknya yang khalis dengan bunyi lengkap dengan penyaman udara dan katil yang selesa. Kemudahan lain yang disediakan ialah pancuran mandian air panas, peralatan mandian yang lengkap, TV berskrin rata yang bersaluran satelit dan akses internet percuma.

Harga satu malam : bermula dari RM135

Jarak dari KL Sentral : 0.2km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

13. Euro Life Hotel@KL Sentral

Euro Life Hotel KL SentralHotel ini turut menawarkan SPA bagi anda yang ingin merehatkan badan setelah penat berjalan seharian, hiasan dalam bilik yang menarik sangat sesuai dengan harga yang ditawarkan.

Bilik Euro Life Hotel KL SentralSemua bilik dilengkapi dengan penyaman udara, TV bersaluran satelit, pengering rambut, set membancuh air dan macam-macam lagi.

Harga satu malam : bermula dari RM155

Jarak dari KL Sentral : 0.3km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

14. The Sentral Residences

Sentral Residence RoomsMemberikan anda penginapan yang cukup selesa, lengkap dan tempatnya yang strategik yang berada di tengah-tengah kota dan berdekatan dengan KL Sentral. Selain dapat hotel murah sekitar KL Sentral dengan harga berpatutan, anda juga dapat menikmati pemandangan yang indah di sekitar Kuala Lumpur.

Bukan itu sahaja, ia juga lengkap dengan gym, kolam renang, bilik sauna, mandiam stim dan kemudahan bbq.

Harga stau malam : bermula dari RM250

Jarak dari KL Sentral : 0.3km

Tempah Melalui Booking.com

Tempah Melalui Agoda

Jom Tempah Penginapan di Hotel Murah Sekitar KL Sentral

Anda sudah lihat senarai hotel murah sekitar KL Sentral di atas yang merupakan hotel yang berdekatan dengan stesen KL Sentral. Senarai yang dinyatakan ini mengikut harga yang paling rendah dan ke atas. Jadi mudah bagi anda untuk membuat pilihan mengikut bajet dan kelebihan setiap hotel. Dah sampai Kuala Lumpur nanti jangan lupa untuk singgah makan-makan di tempat makan best di KL.

Leave A Reply

Your email address will not be published.