Let’s travel together.

Kereta Sewa Kuala Terengganu Airport – Umar Travel

1,110

Advertorial: Kereta Sewa Kuala Terengganu Airport – Umar Travel

Salah satu negeri di semenanjung Malaysia sebagai destinasi pelancongan dan tumpuan adalah Negeri Terengganu. Kalau di Borneo, negeri dengan pulau-pulau yang cantik adalah negeri Sabah. Berlainan pula dengan semenanjung, salah satu lokasi wajib ada dalam senarai untuk bercuti adalah negeri Terengganu yang kaya dengan Pulau – pulau cantik seperti Pulau Perhentian, Pulau Kapas dan Pulau Redang.

Bahkan bandar Kuala Terengganu terletak di tepi pantai yang menarik. Yang paling penting adalah terdapat banyak perkhidmatan Kereta Sewa Kuala Terengganu Airport yang murah terutama sekali van-van yang menghantar pelancong.

Tempat makan best di kuala terengganuNegeri Terengganu yang terletak di Pantai Timur Semenanjung Malaysia menjadi tumpuan pelancong bukan sahaja dari penduduk tempatan tetapi juga luar Negara. Antara sebab yang menjadikan Terengganu tumpuan pelancong adalah terdapat banyak tempat makan best di Terengganu dan semestinya wajib dicuba jika menjejakkan kaki ke Negeri Terengganu ini.

Tempat Menarik Yang Patut Singgah Di Kuala Terengganu

Selain keropok lekor dan makan yang sedap yang terdapat di Kuala Terengganu ini, terdapat banyak lokasi menarik yang menjadi tumpuan pelancong dan juga backpackers. antara tempat menarik di Kuala terengganu adalah Pantai-Pantai yang cantik seperti pantai Batu Burok dan pantai-pantai yang berdekatan dengan Bandar Kuala Terengganu.

Sedia maklum juga Pulau yang menjadi Tarikan Pelancong Asing adalah Pulau Perhentian, Pulau Redang dan juga Pulau Kapas dan kalau pembaca mengenali Mat Dan Kaki Jalan, Pulau yang menjadikan dia jatuh cinta dengan malaysia adalah Pulau Redang dimana dia tersangkut di Pulau ketika musim tengkujuh.

Pasar Payang Kuala Terengganu
Foto Kredit: jellybeanscollector.blogspot.com

Bagi yang gemar bershopping, dicadangkan agar singgah ke Pasar Payang yang mana memang menjadi kemestian bagi yang datang ke Negeri ini. Terdapat barang-barang yang berkualiti hanya terdapat di Terengganu ini seperti Songket dan kain batik. Selain itu, terdapat banyak barang keperluan yang sememangnya murah dan juga barangan cenderahati disini.

Antara mercu tanda yang popular di Terengganu dan nmenjadikannya negeri ini unik adalah seperti Taman Tamadun Islam, Masjid Kristal, kawasan-kawasan tenunan batik dan kain songket, China Town dan juga Bukit Besar. Diwaktu malam pula mercu tanda yang popular dikalangan remaja dan orang awam adalah Dataran Shahbandar di Kuala Terengganu.

Kereta Sewa Kuala Terengganu Airport – Umar Travel

Bagi yang datang melancong ke Kuala Terengganu menggunakan bas atau kapal Terbang, anda memerlukan pengangkutan untuk ke tempat-tempat menarik di Terengganu ini. Penggunaan Grabcar atau Teksi adalah lebih mahal berbanding kereta sewa pandu sendiri.

Sekarang ramai memilih untuk menggunakan servis kereta sewa pandu sendiri kerana ianya lebih murah dan praktikal serta fleksibel dengan keperluan untuk bergerak sewaktu bercuti.

Kereta Sewa Murah Kuala TerengganuKami mengesyorkan untuk menggunakan perkhidmatan Kereta Sewa Kuala Terengganu Airport yang diuruskan oleh Syarikat Umar Travel. Syarikat Umar Travel yang menawarkan Perkhidmatan Kereta Sewa Murah di Terengganu ini merupakan sebuah syarikat milik bumiputera.

Dengan menawarkan pelbagai jenis kereta untuk disewakan pada sesiapa sahaja yang memerlukan kereta sewa di Kuala Terengganu. Tidak kira untuk tujuan pekerjaan mahupun untuk tujuan santai, terdapat kereta yang boleh disewa dari syarikat ini mengikut jenis dan keperluan anda semasa berada di Terengganu.

Jenis kereta yang ditawarkan adalah dari semua segmen termasuklah Kompak, Sedan, MPV, Kereta Mewah dan juga Van.

Sewa Kereta Vios Kuala TerengganuRamai yang menjadikan Umar Travel sebagai pilihan kereta sewa di Kuala Terengganu ini kerana perkhidmatan cemerlang yang ditawarkan. Selain perkhidmatan kereta sewa Kuala Terengganu Airportuntuk pandu sendiri, Umar Travel juga ada menyediakan servis chauffeur atau sewa dengan pemandu bagi yang memerlukan orang tempatan yang berpengalaman dengan selok belok di Kuala Terengganu.

Kereta Sewa TerengganuTambahan juga, kereta sewa di Kuala Terengganu yang ditawarkan oleh Umar Travel ini menyediakan khidmat penghantaran di seluruh Terengganu termasuklah Aiport Lapangan Terbang Kuala Terengganu, Hotel – hotel dan juga stesen bas kerana mereka tahu pelanggan yang menyewa tiada kenderaan untuk ke pejabat mereka di Pengadang Baru.

Jenis Kereta dan Harga Kereta Sewa Murah Kuala Terengganu

Pelbagai jenis kenderaan untuk disewa dari jenis Kompak, Sedan, MPV, Kereta Mewah dan Van ditawarkan oleh Kereta Sewa Kuala Terengganu ini. Antara kereta yang paling popular dikalangan planggan adalah Perodua Myvi dan juga Perodua Axia.

Kereta Sewa Kuala Terengganu AlzaBagi yang datang dengan ramai, boleh mencuba jenis MPV Perodua Alza atau Proton Exora kerana boleh muat lebih ramai dengan 7 tempat duduk. Bagi yang memerlukan kenderaan yang mempunyai tempat letak barang, disyorkan untuk menyewa Proton Saga atauToyota Vios yang mana mempunyai but untuk mengisi barang.

Untuk senarai penuh jenis kereta dan harga boleh rujuk senarai dibawah.

Model Kereta Kelas Harian
(RM)
Mingguan
(RM)
Bulanan
(RM)
 Produa Axia (A) A 120 650 1800
 Produa Myvi (A) A 130 700 1900
 Produa Myvi SE 1.5 (A) A 150 800 2000
 Proton Saga FLX (A) A 140 700 1900
 Produa Bezza Advance (A) A 150 800 2000
 Produa Alza (A) B 200 1100 2500
 Exora CFE Bold (A) B 250 1300 3000
 Hyundai Starex Royale (A) C 600 3600 7000
 Toyota Vellfire (A) C 800 4500 9000
 Toyota Hiace (M) B 350 2500 5000
 Nissan Urvan (M) B 350 2500 5000

Van Sewa Kuala Terengganu

Dengan Umar Travel, salah satu perkhidmatan yang popular adalah Van Sewa di Kuala Terengganu. Kadar sewaan untuk van adalah agak munasabah dengan kadar sewaan harian bermula dari RM350 berbanding tempat sewaan kenderaan lain di Kuala Terengganu.

Van Sewa terengganu Toyota HiaceTerdapat dua jenis van yang disediakan untuk disewa dari Kereta Sewa Terengganu ini. Kebiasaan pelanggan yang menyewa van adalah dari grup yang ramai dan sekurang-kurangnya sepuluh orang keatas. Apa yang paling penting adalah Van yang disediakan untuk sewaan sentiasa diselenggara untuk perjalanan jauh dan muatan ramai. Antara Van yang popular di Kereta Sewa KT ini adalah Van Toyota Hiace dan Nissan Urvan.

Jom Sewa Kereta Di Kuala Terengganu

Mempunyai staff yang berpengalaman dan peramah, apa kata sekiranya anda mencari kereta sewa murah di Kuala Terengganu untuk mencuba perkhidmatan Kereta Sewa Kuala Terengganu dari Umar Travel ini. Tidak mengira bangsa atau agama, semua kereta sedia untuk disewakan kepada pelanggan yang memerlukan kereta sewa di Terengganu.

Kereta Sewa Kuala TerengganuLokasi pejabat operasi dan cara tempahan kereta sewa kuala Terengganu adalah seperti berikut:

Umar Travel

FAM NIAGA (TR0166184-P)
Lot 482, Jalan Kuala Berang, Kampung Pengadang Baru
20050 Kuala Terengganu, Terengganu.

Phone: +6013-3158080
Email: sales@keretasewakt.com

Untuk tempahan atau pertanyaan, anda boleh menghubungi Kereta Sewa Kuala Terengganu seperti berikut:

Pn. Fatimah| Perkhidmatan Kereta Sewa Kuala Terengganu

Telefon / WhatsApp : 013-315 8080 | Link WhatsApp

Laman web: www.keretasewakt.com | www.umartravel.com.my

Leave A Reply

Your email address will not be published.